Navigace

  • VÁNOČNÍ JARMARK - VIDEO

    ZDRAVÍME VŠECHNY ŽÁKY, RODIČE A PŘÁTELE NAŠÍ ŠKOLY!

    Podívejte se na video z VÁNOČNÍHO JARMARKU.

    PŘEJEME VŠEM KLIDNÝ ADVENTNÍ ČAS!

     

  • Vyjádření ředitele školy k výstražné stávce

    Vážení rodiče,

    s ohledem na avizované změny týkající se vzdělávání našich žáků, vašich dětí, jsme se rozhodli připojit ke stávce vyhlášené školskými odbory.

    V pondělí 27.11.2023 bude přerušen provoz na všech pracovištích ZŠ a MŠ Cihelní (na základní škole, mateřských školách, školní družině i jídelně).

     

    Jsme školou, která se snaží efektivně zohledňovat individuální studijní potenciál dětí, prostřednictvím diferencované výuky dětí v matematice, českém i anglickém jazyce, nabízíme volitelné předměty dle zájmu a potřeb žáků. Jsme schopni na dobré úrovni, díky systému podpůrných opatření, realizovat inkluzivní vzdělávání žáků. Pracujeme tímto způsobem, protože máme ve škole nehomogenní třídy. Děti, které mají různé osobní předpoklady ke vzdělávání, různé mateřské jazyky a odlišné potřeby podpory ve vzdělávání.

    Za posledních deset let jsme vše podřídili tedy tomu, aby všichni naši žáci měli možnost rovného přístupu ke vzdělávání a v rámci svého potenciálu i osobního růstu.

    Opatření, jež jsou v posledních dnech předkládána v médiích a včera prezentována také panem ministrem školství, mohou pro naši školu způsobit výrazný pokles hodin věnovaných výuce, úbytek pozic učitelů, asistentů pedagoga, financí určených na podpůrná opatření nebo nákup učebních pomůcek. V praxi to také znamená omezení individuální výuky, dělení tříd na skupiny, zvyšování počtu žáků ve třídách, rušení volitelných předmětů i zájmové činnosti.

    Pokud se naplní avizované škrty u nepedagogických pracovníků, bude velmi obtížné zajistit provoz školy. Práce kuchařů, uklízeček a školníků již v současné chvíli je finančně výrazně podhodnocena. Snižují se limity úvazků těchto pracovních pozic, počet lidí v tomto sektoru ubývá, ale prostory, které mají uklidit, se nezmenšují…rozsah práce, který má být odveden se nemění!

    Zmiňované důvody mohou výrazně ovlivnit kvalitu vzdělávání vašich dětí, našich žáků, což je hlavní důvod, pro který se vůči restrikcím vlády ohrazujeme a přidáváme se na stranu stávkujících organizací.

    Moc si vážíme toho, že jste nám věnovali svou důvěru, úzce s námi spolupracujete a věříme, že chápete naši stávku jako postoj, který má chránit zájmy vašich dětí. Má upozornit na to, že nechceme, aby kvalita systému vzdělávání byla posunuta o spoustu let zpět, aby kvalita vzdělávání našich žáků byla nesystémově poškozována.

    Děkujeme všem za pochopení a omlouváme se za způsobené komplikace.

     

    Mgr. Zdeněk Jelínek a zaměstnanci ZŠ a MŠ Cihelní.

  • Vánoční jarmark s pečením perníčků

    Pátek 1. 12. 2023

    Přijďte se k nám vánočně naladit před první adventní nedělí.

    Škola pro Vás bude otevřena od 15 do 18 hodin.

    Můžete se školou jen projít nebo si s námi něco vyrobit, vyzkoušet si Vánoční únikovou hru, posedět u punče s cukrovím, něco hezkého si koupit či upéct a ozdobit vánoční perníčky. 

    Péct s námi budou i hráči HCB Karviná a v 16:45 ve školní jídelně proběhne také dražba dresu hráče Matěje Nantla. 

    Vánoční jarmark bude zakončen v 18:15 rozsvícením velkého vánočního stromu před školou, kde si spolu zazpíváme.

    Moc se na Vás těšíme

    Kolektiv ZŠ a MŠ Cihelní a SRPŠ

    PS: Na pečení perníčků je potřeba si objednat a zaplatit těsto do 24.11. (1 těsto na 1 plech - 100 Kč), v případě zájmu se obracejte na své třídní učitelé. V den Jarmarku už nebude možné těsto koupit. Děkujeme za pochopení.

  • Cihlotoulky

    Nový projekt pro rodiče s dětmi vedený učiteli z Cihelní

    Přijďte se s námi netradičně toulat, a to v sobotu 25.11. 2023, kdy se uskuteční naše první Cihlotoulky.

    Čeká Vás Indiánská bojovka.

    Podle mapy se projdete parkem Boženy Němcové v Karviné a cestou splníte šest úkolů, abyste v cíli mohli složit indiánský slib.

    Registrace účastníků probíhá na parkovišti u Letního kina od 9 do 10h (můžete dorazit kdykoliv v tomto rozmezí).

    Po registraci vyráží každá rodinka sama svým tempem na indiánskou procházku, kde se postupně setkáte s Duchem Země, Duchem Větru, Duchem Ohně, Duchem Zvířat, Duchem Vody, Duchem Rostlin a na závěr se samotným indiánským bohem Manitou.

    Trasa má cca 2,5 km (časově 2 hodiny). Indiánské kostýmy a ozdoby vítány.

    Těšíme se na Vás

    PS: V případě deště se akce ruší.

  • Burza zimního oblečení a sportovního vybavení

    Burza zimního oblečení a sportovního vybavení

    věková kategorie 6 až 15 let

    Čtvrtek 23.11. prodejní den od 15h do 18 h

    Leží Vám doma zimní věci, které už nevyužijete, ale je Vám líto je vyhodit?

    Přineste je ve stanovený termín (středa 22.11., 15-17h) do jídelny školy a my je za Vás nabídneme ostatním. Společně s věcmi je třeba dodat i jejich seznam s Vaší prodejní cenou (formulář ke stažení je na stránkách školy či k vyzvednutí na sekretariátu). K prodeji přijímáme jen čisté zachovalé věci a funkční sportovní vybavení (např. zimní bundy, oteplovačky, termo prádlo, čepice, rukavice, zímní obuv, lyžařské vybavení, snowboard, sáně, brusle...). Věci můžete i darovat.

    Ve čtvrtek 23.11. od 15 do 18 h je prodejní den. Srdečně zveme všechny, kteří si chtějí pořídit zimní výbavu pro děti za přívětivé ceny. Burza se uskuteční v jídelně školy (vstup od obchůdku).

    V pátek 24.11. (15 - 17h) proběhne vyúčtování prodaného a vrácení neprodaného zboží opět v jídelně školy. Nevyzvednuté věci budou darovány charitě.

  • Den bez batohu

    Úterý 21. 11. 2023

    Naše škola se zapojila do projektu "Hrdá škola", kdy zhruba 300 škol v České a Slovenské republice má ve stejný den stejnou akci. A tou naší první je "Den bez batohu". To znamená, že batohy a aktovky jsou v ten den zakázány a děti si musí učebnice donést v čemkoliv jiném. Originalitě se meze nekladou, jen mějte na paměti, že zdraví a bezpečnost je na prvním místě. Mělo by to být něco, s čím se zvládnete pohybovat celý školní den, a nehrozí při manipulaci úraz či poničení věcí okolo. Na Vaše nápady se moc těšíme. Zapojením do projektu se naše škola také dostává do slosování o ceny (pinpongový stůl, balóny do TV, školní vlajka), tak se ukažme.

  • Video z ADAPTAČNÍHO KURZU 6.ročníku

  • Třídní schůzky

    Třídní schůzky proběhnou v úterý 14.11. od 16.30 pro 1.st a od 17.00 pro 2.st.

     

    ZÁROVEŇ BYCHOM CHTĚLI UPOZORNIT VŠECHNY RODIČE ŽÁKŮ 2. STUPNĚ, ŽE OD 18.00 BUDE

    organizační schůzka k březnovému lyžařskému kurzu pod vedením Mgr. Davida Badury ve třídě 9.B.

     

    SRDEČNĚ VÁS ZVEME!!

  • Světluškování přesunuto na úterý 7.11.

    z důvodu špatné předpovědi počasí

    Světluškování proběhne v pátek 3. 11. 2023. Sraz před školou je v 17h, od školy se odchází v 17:15.         

    Půjdeme Cihelní ulicí - směr Házenkářská hala - Policie – Prior a zpátky ke škole na školní hřiště.

    Děti nemusí jít s lampionem, mohou mít i jiné světelné vybavení (vánoční světýlka na oblečení, svítící čelenky, hůlky, atd.)

    Na hřišti bude možnost: 

    • opékání párků (ohniště, opékací vidlice budou i párky k prodeji budou připraveny) 
    • nebo si můžete koupit už párek grilovaný cena je 35Kč/ks                                                                         (párek, chléb, hořčice nebo kečup, tácek, ubrousek).

    Dále bude k prodeji nealko, čaj pro děti je zdarma. Děti mohou mít s sebou svůj vlastní hrníček (šetříme přírodu).                                                                     

    Přichystány budou i stoly a lavičky k sezení.

    Na závěr nás čeká ohňostroj (cca v 19h).

    Děti dostaly ve škole přihlášku na tuto akci.  Děkujeme předem za její vyplnění, je to pro nás velmi důležité k zajištění dostatečného množství párků. Párky se platí až na místě.  

    Těšíme se na Vás

    Vaše Sdružení rodičů a přátel školy (SRPŠ)

    PS: Děkujeme Tadeáši Gašparovi za přípravu plakátu v kroužku Školní zpravodajství a panu učiteli Martinu Foltýnovi za video pozvánku.

     

  • Ukončení výuky 27.9.2023

    Ve středu 27.9. 2023 bude výuka v 7.-9. ročníku ukončena v 11.40.

  • Oznámení o vyhlášení volného dne pro žáky

    Pátek 29. září 2023

  • Pozvánka na třídní schůzky

    Vážení rodiče, třídní schůzky se budou konat v úterý 12.9.2023 od 16.30 pro 1.stupeň, od 17.00 pro 2.stupeň.

  • Radovánky

     Pátek 26.5. 2023​​​​​

    Milí žáci, vážení rodiče,

    naše Radovánky se blíží. 

    Pokud jste ještě neodevzdali přihlášku, vhoďte ji v pondělí hned ráno do krabice, která bude umístěna ve vestibulu školy - u oranžových sedaček, ať si zajistíte účastnickou kartičku. U služby, která tam ráno bude, můžete také ještě zakoupit kartu pro sourozence či kamaráda, a to za 100 Kč.

    Odevzdané přihlášky jsou pro nás velmi důležité z organizačních důvodů, aby bylo všeho dostatek, proto předem děkujeme za spolupráci.

    Podrobnější informace najdete na přiložené přihlášce níže.

    SRPŠ a kolektiv ZŠ Cihelní

  • Volný den pro žáky

    5. 5. 2023

    Vážení rodiče, dovolte mi, abych Vás touto cestou informoval o tom, že dne 5.5. 2023 bude na naší škole přerušena výuka.

    V návaznosti na zmiňovaný termín sděluji, že: Na základě § 24, odst. 2, zákona č. 561/2004 o předškolním, základním,středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání a vyhlášky č. 16/2005 Sb. oorganizaci školního roku vyhlašuji na den 5.5. 2023 volný den pro žáky.

    Zdůvodnění: Volný den pro žáky dne 5.5. 2023 vyhlašuje ředitel školy z provozních a organizačních důvodů. Volný den se bude týkat také školní družiny a školní jídelny, které nebudou v provozu

    Mgr. Zdeněk Jelínek,ředitel školy

  • VODÁCKÝ KURZ

  • TŘÍDNÍ SCHŮZKY

    Vážení rodiče, třídní schůzky se budou konat v úterý 18.4. v 16.30 pro 1.st. a v 17.00 pro 2.st. 

    Těšíme se na Vás!

  • NOVINKY ZE ŠKOLY V PŘÍRODĚ

  • Velikonoční tombola

    Všem, kteří přispěli na dobrovolné vstupné v rámci jarmarku a tím si zajistili účast ve Velikonoční tombole, ještě jednou moc děkujeme a gratulujeme těm, na které se usmálo štěstí.

    Šťastlivci obdrží informaci o výhře formou sms.

    Výhru si můžete vyzvednout na sekretariátu školy  30.3. nebo 31. 3. 2023 od 7 do 15:30.

     

    1. Ergonomická klávesnice
    2. Bezdrátová bluetooth sluchátka set
    3. Reproduktor I-home
    4. Tričko HCB
    5. Tričko HCB 
    6. Tričko HCB
    7. Tričko HCB
    8. Tričko HCB 
    9. Tričko HCB 
    10. Hrnek HCB + náramek+ odznak + nálepky
    11. Hrnek HCB + náramek+ odznak + nálepky
    12. Hrnek HCB + náramek+ odznak + nálepky
    13. Puzzle HCB
    14. Puzzle HCB
    15. Šála HCB
    16. Šála HCB
    17. Šála HCB
    18. Láhev na pití HCB
    19. Láhev na pití HCB
    20. Láhev na pití HCB
    21. Láhev na pití HCB
    22. Balón na házenou
    23. Balón na házenou

    Velké poděkování posíláme našim sponzorům HCB Karviná a Exasoxf holding a.s, kteří poskytli dary.

    Tombola byla losována za přítomnosti

    zástupkyně ředitele Mgr. Lenky Trzaskalikové a výchovné poradkyně Mgr. Ivy Mrózkové.

    Videozáznam z losování je v archivu školy.

  • Velikonoční jarmark na Cihelní

    KDY: úterý 28. března 2023 od 15 do 18 hodin

    Vstup zdarma – hlavním vchodem školy

    Co je pro Vás připraveno?

    • Jarmareční prodejní stánky s velikonočním zbožím (výrobky z Družiny ZŠ Cihelní, MŠ Dvořákova a zručných rodičů)
    • Tvořivé dílny (malování vajíček, výroba velikonočních přání a dalších dekorací, …)
    • Prodej občerstvení (sladké, slané), čaj a káva zdarma
    • Zajíčkova cesta za pokladem (sportovně – zábavná dráha školou s malou odměnou)
    • Jarní rozcvička s HCB (sportovní aktivity s házenkáři, autogramiáda od 15 do 17hodin, dražba dresu jednoho z hráčů v 16:45 ve školní jídelně...jméno hráče odtajníme již brzy)
    • Velikonoční úniková hra - 2 verze – pro starší a mladší týmy - budete "uvězněni" ve třídě a Vaším úkolem bude postupně vyřešit záhadu, kdy na jejím konci zjistíte kód, který Vám otevře dveře či truhlu s pokladem, díky kterému se dostanete ven
    • Králíčkův foto koutek
    • Malování na obličej

    Srdečně Vás zveme

    Kolektiv ZŠ a MŠ Cihelní a hráči HCB Karviná

  • Velikonoční focení

    Pátek 24. března 2023

    V pátek 24. 3.  proběhne Velikonoční focení pro zájemce.

    Děti z I. stupně dostanou lístečky od svých třídních učitelů.

    Zájemci z řad žáků II. stupně si lísteček mohou vyzvednout u paní sekretářky.

    Lístky i s hotovostí je třeba odevzdat nejlépe minimálně den před focením (I. stupeň třídnímu učiteli, II. stupeň paní sekretářce).

    Focení se sourozenci ze školy i mimo školu je možné.

    Fotografování dětí se sourozenci mimo školu proběhne jako první. Zájemce proto prosíme, aby přišli v 8:05 ke vchodu do družiny (školní jídelny - vchod zboku - od obchůdku).

Novinky

Kontakt

  • Základní a Mateřská škola Cihelní, Karviná, p.o.
    Cihelní 1666
    735 06 Karviná
  • 596 311 297, 602 673 738

Fotogalerie